Logg inn
 

Økologisk gulasjsuppe (4 porsjoner)

Du trenger:
300 g oksekjøtt uten bein (feks. rundsteik eller flatbiff fra naturkjøtt)
3 poteter
2 løk
1 paprika
1 båt hvitløk
2 ss olje
3 ss tomatpurè
1 l kraft/buljong
1/2 purre
2 ts paprikapulver
1 ts oregano
1 ts salt
1/2 ts cayennepepper

Slik gjør du:
Skjær kjøttet i små terninger og paprikaen i tynne strimler. Skjær poteter og løk i terninger, purren i ringer. Fres løken i en kjele, ha i kjøtt og presset hvitløk og brun lett. Rør i tomatpurè og tilsett poteter, purre, paprika og kraft/buljong. La det koke ca 30 min (eller til kjøttet er mørt, og suppa såvidt begynner å tykne). Smak til med krydder. Server med godt brød, og en liten klatt rømme på toppen (kan sløyfes). Dette er en rett det er forholdsvis enkelt å finne økologiske ingredienser til i butikken, slik at du kan lage et komplett økologisk måltid. Suppen er minst like god dagen etter at den er laget, og kan derfor med fordel tilberedes dagen før.

God apetitt!

  
 foto/design: ai-naturfoto.no, publisering: skjesol.no